نقشه روستاهای شهرستان رودسر
شهرستان رودسر، از شهرستانهای استان گیلان در ایران است. جمعیت این شهرستان (طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی) ۱۴۶٬۰۵۷ نفر است و مرکز آن، شهر رودسر است. این شهرستان با نام قدیمی هوسم مرکز حکمرانی زیدییان و لنگر پسر وشمگیر از خاندان زیاریان و زادگاه خاندان بویه (در روستای بویه، املش کنونی) است.
رودسر، از شمال به دریای خزر، از جنوب به رشته کوههای البرز، از خاور به رامسر و از باختر به املش و لنگرود منتهی میشود.
قسمت کوهستانی شهرستان رودسر، خوش آب و هوا و سردسیر است. قسمت شمالی این شهرستان که در قسمت حاشیه جنوبی دریای خزر و منطقه جلگه ای قرار گرفتهاست، ناحیهای مرطوب است. رود پلرود، با شاخههای کیارود و شیرارود، در این شهرستان جریان دارد.
چای، برنج و مرکبات و گردو و فندق و گل گاو زبان، عمدهترین محصولات کشاورزی این شهرستان میباشند. ضمن اینکه آلوچه وحشی، گوجه سبز، سیب زمینی، کیوی، کونوس، خرمالو، فوجیآ و انگبین نیز در آن تولید میشود.
قومیت مردم رودسر، گیلک است که به زبان گیلکی با لهجه بیه پیش تکلم میکنند و گویش شان از زیر شاخههای زبان پهلوی میباشد و شامل لهجه جلگهای بیه پیشی، کوهستانی گیلکی گالشی است.
مذهب مردم رودسر، شیعه دوازده امامی است.
عمده مهاجرین این شهر را سادات و علویون تشکیل میدهند که در زمان حکومت ال بویه به رودسر مهاجرات کردند. سادات مرعشی، سادات کیایی و دیگر سادات شجره نامهٔ سادات از خانوادههای جوانمرد، میر ریسی، ریسیان، و اقوام آنها در دست است. شجره نامه خانوادهٔ طالبزاده نیز موجودست که یک نسخه از ان در قم نگهداری میشود. سادات رودسر از ریشههای حسینی و حسنی و گاهی موسویند. در این میان بر طبق تحقیقات و شواهد
خانوادهٔ طالبزاده از سادات حسنی و باقی خاندانها از سادات حسینی بازیابی شدهاند. سادات میرکیایی، مشتمل بر خانوادههای میرکیایی، کیایی، میرشکارو… از سادات کیایی و بازماندگان حکومت کیا بازیابی شدهاند.
در جنوب شهر واجارگاه از بخش کلاچای روستایی به نام سیاهکله (رودسر) وجود دارد که ۹۸٪ جمعیت آن از سادات موسویاند.
مردم شهرستان روسر، دارای عواطف و پایبند به اصول مذهبی (طوریکه گیلانیها، شهر رودسر را قم گیلان میشناسند) میباشند. این مطلب را رابینو در کتاب «ولایات دارلمرز گیلان»، بدین صورت نقل کردهاست: مردم رودسر، به ملایمت طبع و علاقهمندی به مذهب معروف میباشند.
در این مطلب نقشه روستاهای شهرستان رودسر که شامل ۱۰ روستا می شود.
نقشه ها شامل اشکور علیا و سیار ستاق ییلاقی، اشکور سفلی، بی بلان، چینی جان، ماچیان، اوشیان، رحیم آباد، رضا محله، شوئیل، سیاهکلرود می شود.
این نقشه ها توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰ تهیه شده است.









