نقشه روستاهای شهرستان پیرانشهر
پیرانشهر شهری است که در غرب کشور ایران و منتهی الیه جنوبغربی استان آذربایجان غربی واقع شده است. شهر پیرانشهر به لحاظ مختصات فرهنگی و منطقهبندی مناطق کُردنشین در زمره شهرهای مُکریان به حساب آورده میشود.
اکثریت چیره اهالی شهر/شهرستان پیرانشهر را کردها تشکیل میدهند که به زبان کردی مرکزی و لهجه مکریانی تکلم می نمایند، اما زبان فارسی نقش خود را به عنوان زبان نوشتاری و زبان مکاتبه ایفا میکند.
شهر پیرانشهر با وسعت قرین ۸۴۴/۴ هکتار در مختصات ۴۵ درجه و ۸ دقیقه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۴۱ دقیقه عرض شمالی قرار دارد. همچنین بر دشتی گسترده شدهاست که ۱۴۳۰ تا ۱۴۶۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
شهر پیرانشهر با فاصله زمینی ۱۱۰ کیلومتری (هزارگزی) از مرکز استان (ارومیه)، از غرب و جنوب غربی به کوهستانهای مرتفع ختم میگردد. به استثنای این عوارض ارتفاعی، سایر جهات شهر با دشتهای کمعارضه و مسطح ارتباط دارد.
پیرانشهر به دلیل داشتن سنگهای گرانیت دارای شهرت جهانی است. ذخایر شناخته شده سنگهای گرانیت (سبز، مشکی و سفید) این شهرستان چهار میلیون تن برآورد میشود که به لحاظ تنوع رنگ و طرح استحکام در ایران و جهان منحصر به فرد است. سینیتهای سبز پیرانشهر در نوع خود در دنیا منحصربهفرد هستند و تنها یک توده کوچک مشابه آن در کشور ایتالیا وجود دارد، بهطوریکه در موزه ایتالیا نگهداری میشود. شهرستان پیرانشهر پس از منطقه لرستان به عنوان دومین منطقه دارای معادن سنگ گرانیت کشور شناخته شدهاست.
شهر پیرانشهر به دلیل داشتن ۶۰۰ میلیمتر بارندگی در سال از زیباترین شهرستان کشور بهشمار میرود. این شهرستان به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیت ایران با کشور عراق و منطقه خودمختار کردستان و دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه، یکی از بزرگترین مراکز تجارت خارجی در ایران است.
پیرانشهر هر چند فاقد نقطه صفر مرزی بوده ولی واقع شدن در نزدیک نوار مرزی، شهر پیرانشهر را در وضعیتی ویژه قرار دادهاست که همواره مورد توجه دولتهای مختلف در طول تاریخ بودهاست یعنی با توجه به جایگاهی که پیرانشهر در مرز ایران و عراق و نزدیکی به خاک ترکیه داشته، یک موقعیت ژئواستراتژیک ممتاز و در عین حال سختی تلقی میشدهاست و به همین دلیل از دیرباز نیز داری ۳ پادگان پیرانشهر، جلدیان و پسوه و یکی از پایگاههای مهم در کشور ایران بودهاست.
نقشه روستاهای شهرستان پیرانشهر شامل ۵ روستا می شود.
نقشه ها شامل نقشه روستای لاهیجان، نقشه روستای لاهیجان غربی، نقشه روستای لاهیجان شرقی، نقشه روستای منگور غربی، نقشه روستای پیران می شود.
این نقشه ها توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰ تهیه شده است.




