نقشه روستاهای شهرستان نقده
نَقَده یکی از شهرهای جنوبی استان آذربایجان غربی و مرکز شهرستان نقده است. این شهر در ۹۵ کیلومتری جنوبشرق ارومیه واقع شدهاست. تا سال ۱۳۴۶ شمسی شهر و شهرستان سولدوز شناخته میشد که در این سال طی مصوبهای نام این شهر و شهرستان به نقده تغییر یافت.
۷۵ درصد شهر را آذربایجانیها و ۲۵ درصد را سایر اقوام تشکیل میدهند.
جاذبههای گردشگری این شهر میتوان هفت چشمه در ۳ کیلومتری جنوب غربی شهر نقده و درقسمت شرقی سلطان یعقوب واقع است در گذشته طعم و مزه هر چشم و آب جوشان هر یک از این ۷ نقطه با دیگری متفاوت بوده ودارای املاح معدنی بخصوصی میباشد. حوضی به شکل کوزه در پائین کوه ساخته شده این تفرجگاه امکاناتی مثل آب آشامیدنی ٬فضای سبز، امکانات رفاهی، ورزشی، خدماتی، درمانی، بهداشتی، غذاخوری، شهربازی، رستوران و پارکینگ را دارا میباشد. مردم نقده هر روز برای پیادهروی به این تفرجگاه میروند. رودخانه گادار وسد حسنلو و تالاب بینالمللی پارک لاله اشاره داشت. شهرستان نقده منطقهای کوهستانی است کوهای سلطان یعقوب و فیرنگی داغ و مهدی خان داغی و کوههای باباحسن داغی با ارتفاع ۲۰۰۰متر چشمههای طبیعی: از چشمههای نقده چشمه (شیخ معروف) درضلع جنوب که چشمه ای است معدنی و مؤثر برای درمان برخی بیماریهای پوستی. بازارهای محلی: هر هفته بازار محلی به نام «جمعه بازار» در روز جمعه درمسیر جاده اشنویه برپا میشود.
تپه حسنلو در ۷ کیلومتری شهر نقده قرار دارد، یکی از تپههای باستانی ایران است که قدمت آن به بیش از ۶ هزار سال قبل از میلاد میرسد معروفترین اثر باستانی یافت شده در این محل جام طلای حسنلو است که به عصر آهن تعلق داشته و درموزه ایران باستان نگهداری میشود.
مینورسکی در دائرهالمعارف اسلامی زیر کلمه سولدوز آورده که ناحیه سولدوز
را غازان خان در سال ۷۰۳ ه.ق به امیر چوپان دادهاست و بر این اساس به نظر وجه تسمیه سولدوز از نام امیرچوپان گرفته شدهاست.
وجه تسمیههای مختلف نگاشتهشده برای نقده:
نغده: از زیورآلات زنان قرهپاپاق
نقیده: آبادی نقی (نقیخان بوزچلو: مالک اصلی شهر در دوران قاجار و پهلوی).
سولیدُوز: این اصطلاح در زبان ترکی آذربایجانی به دشتهای هموار و پرآب اطلاق میشود.
نقشه روستاهای شهرستان نقده شامل ۴ روستا می شود.
نقشه ها شامل نقشه روستای المهدی، نقشه روستای بیگم قلعه، نقشه روستای حسنلو، نقشه روستای سلدوز می شود.
این نقشه ها توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰ تهیه شده است.