نقشه روستاهای شهرستان میاندوآب
میاندوآب یکی از شهرهای جنوبی استان آذربایجان غربی در شمال غرب ایران است. میاندوآب بزرگترین و پرجمعیتترین شهرستان جنوبی استان آذربایجان غربی و با فاصله ۱۶۴ کیلومتری از ارومیه، در جنوب استان قرار گرفتهاست. میاندوآب شهر رودخانههای پرآب در جنوب دریاچه ارومیه و میان دو رود زرینهرود و سیمینهرود واقع شده و محل تلاقی استانهای آذربایجان غربی و شرقی محسوب میشود. وجه تسمیه این شهر نیز حاصل موقعیت این شهر بین دو رود زرینهرود و سیمینهرود هست. ورزش دوچرخه سواری در این شهر قدمت زیادی دارد و میاندوآب به شهر دوچرخه ایران معروف و مشهور است. اهالی میاندوآب مردم آذربایجانی هستند و به زبان ترکی آذربایجانی تکلم میکنند و سوغات این شهر قند است.
این شهر یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای آذربایجان غربی میباشد و تنها شهرستانی در ایران میباشد که نسبت جمعیت شهری و روستایی آن تقریباً برابر است میاندوآب، چهارمین دشت حاصل خیز کشور محسوب میشود و شهرستان میاندوآب نیز بعد از ارومیه بزرگترین تولیدکننده محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی و یکی از قطبهای اصلی استان در امر تولید میباشد.
میاندوآب از جایگاه ارتباطی، نظامی و استراتژیک ویژه ای در سطح منطقه شمال غرب کشور برخوردار است و به دلیل واقع شدن در مسیر راه تبریز ـ مراغه ـ سنندج و ارومیه و تهران و پیوند دادن استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و زنجان و کردستان اهمیت و نقش مهمی برخوردار است.
میاندوآب و حومه آن در دنیای قدیم یکی از مناطق پررونق محسوب میشدهاست، اولین سند معتبر به دست آمده که مربوط به منطقه میاندوآب باشد، سنگ نبشته ای به زبان اورارتویی که در شمال غرب شهر در نزدیکی روستای داش تپه میباشد که دو قطعه بزرگ این کتیبه به موزه بریتانیا انتقال داده شدهاست.
میاندوآب در جنوب دریاچه ارومیه و میان دو رود زرینهرود و سیمینهرود واقع شدهاست؛ و وجه تسمیه این شهر حاصل موقعیت این شهر بین دو رود زرینهرود و سیمینهرود میباشد.
نام قدیمی شهر مرحمت آباد بودهاست که به دلیل اهدای زمینهای آن از سوی ناصرالدین شاه به فرزند دوست علی خان معیرالممالک به این نام خوانده شد.
نقشه روستاهای شهرستان میاندوآب شامل ۱۱ روستا می شود.
نقشه ها شامل نقشه روستای آجرلوی غربی، نقشه روستای آجرلوی شمالی، نقشه روستای باروق، نقشه روستای مکریان شمالی، نقشه روستای مرحمت آباد، نقشه روستای مرحمت آباد جنوبی، نقشه روستای مرحمت آباد میانی، نقشه روستای مرحمت آباد شمالی، نقشه روستای زرینه رود، نقشه روستای زرینه رود جنوبی، نقشه روستای زرینه رود شمالی می شود.
این نقشه ها توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰ تهیه شده است.